- Bina Kompleksleri
- Eğitim Sağlık
- Endüstriyel
-
Havaalanı
Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Apron Yapım Projesi
KAYSERİErzincan Havaalanı Terminal Binası Yapım İşi Erzincan
ErzincanTokat Yeni Havalimanı Pist Yapım Projesi
TokatAdıyaman Havaalanı Terminal Binası Yapım İşi
AdıyamanAdıyaman Havalimanı Glide Path Altyapısı,Çevre Güvenlik Yolu Yapımı Projesi
ADIYAMANİzmir Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali Katlı Otopark İnşaatı
İzmirEsenboğa Havalimanı Yeni İç Hatlar Binası Kismi Mimari İmalatlar
AnkaraEsenboğa Havalimanı Hızlı Taksiyolları ve Apron Yapım İşi
AnkaraEsenboğa Havalimanı Pat Sahaları Yapım Onarımı ve Tevsii ile De-Icing Apron Yapımı
AnkaraAtatürk Havalimanı Ek Binası Elektrik-Elektronik İmalatlar
İstanbul - Turizm










MİMARİSİYLE, YÜKSELEN DOĞU ANADOLU’NUN SEMBOLÜ HALİNE GELECEK BİR BAŞ YAPIT.
Standartların çıtasını yükseltiyoruz.
Hızla artan yolcu sayısıyla yenilenme arz eden iç hatlar termimallerinin yolcu konforunu ileri düzeylere taşıma çalışmalarında baş rol oynayan SERA YAPI, işverenin DHMİ olduğu ve yapımına Mart 2009’da başladığı Erzincan Havalimanı’nı 15 ayda tamamladı.
Erzincan Havalimanı, bölgedeki, deprem sonrası gerçekleştirilmek istenen ilk havalimanı projesidir. 33.000m2’lik bir alana sahip havalimanı terminalinin 50.000 m2’lik apron inşaatı ve 305 araç kapasiteli 16.525 m2 otopark inşaat alanı içindeki tüm elektronik ve elektrik işleri gerçekleştirilmiştir.
Erzincan’daki Yüksek Mimar Yakup Hazan'ın çizdiği son derece modern tasarıma sahip terminal, cam ve çelik yapısıyla uzay üssünü andırmaktadır.
Sadece güzel değil, aynı zamanda zeki, ileri görüşlü ve çevreci…
Geliş ve gidişin tek katta olması sayesinde kullanım kolaylığı sağlayan Erzincan Havalimanın özel olarak tasarlanan döner bombeli çatı mimarisi, yoğun kar yağışı sırasında çatıda kar birikmesini engelliyor.
Havalimanının yıllık 2 milyon olan yolcu kapasitesi, dışarıya takılabilen ekstra üç körük ile 3 milyon yolcuya çıkartılabiliyor. Havalimanının mimari tasarımı, binanın sağına ve soluna formu bozulmadan eklenebilecek ek terminallerle yıllık yolcu kapasitesi 10 milyona kadar yükselebilecek şekilde yapıldı.
Yaptığı projelerdeki çevreci bir dokunuşlarıyla doğaya verdiği önemi de ortaya koyan SERA YAPI’nın Erzincan Havalimanı projesinde 3 bin 500 ton çeliğin, 3 bin ton demirin ve 40 bin metreküp betonun yanı sıra iç yapı panelleri için geri dönüşümlü malzemeler kullanıldı.